Kirjoittaisinko lemmikkiaiheista blogia?

Jos sinulla on mielenkiintoinen lemmikki ja pidät kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta, ehkäpä voisit alkaa pitää lemmikkiaiheista blogia, jonka kautta voisit jakaa ajatuksiasi ja kokemuksiasi myös muiden eläinrakkaiden alan harrastajien kanssa. Kun katsoo esimerkiksi Instagramin suosituimpia kuvia, ovat söpöt eläinkuvat vahvoilla. Tästä syystä myös laadukas lemmikkiaiheinen blogi saattaa kerätä innokkaita lukijoita. Ehkäpä voit avata blogillesi myös Instagram-tilin, jossa jaat lemmikkiesi suloisia kuvia ja keräät näin myös blogillesi lisää lukijoita. Tästä artikkelista löytyvät vinkit auttavat sinua aloittamaan uuden lemmikkiaiheisen blogin.

Rajaa lemmikkiaiheisen blogisi aihe huolella

Ennen kuin aloitat lemmikkiaiheisen blogisi kirjoittamisen, tulee sinun pohtia tarkkaan, mikä on blogisi tavoite. Mikä on sen kohderyhmä ja sanoma? Mitä tavoittelet blogisi kautta? Jos olet taitava koirankouluttaja, voit jakaa tähän liittyviä vinkkejä blogissasi. Jos harrastat agilitya tavoitteellisesti, voi tämän aiheen ympärille nivoutuva blogi olla mielenkiintoinen.

Kissankasvattaja voi kertoa vaikkapa kissankasvatukseen liittyvistä haasteista ja omassa kasvatustyössään saavuttamistaan onnistumisista. Esimerkiksi kissan synnytyksen vaiheista ja kissanpentujen sukupuolen tunnistamisesta lukee moni kissaihminen mielellään. Tai ehkäpä sinulla on kokemusta ilman emoa löydettyjen pienten kissanpentujen pulloruokinnasta ja haluat jakaa vinkkejä tähän tärkeään, mutta vaativaan työhön. Hyvät kuvat ja asialliset tilannekuvaukset kiinnostavat samassa tilanteessa olevia lemmikinomistajia. Myös esimerkiksi tiettyjen koira- tai kissarotujen kuvaukset voivat olla mielenkiintoista luettavaa sellaiselle lemmikinomistajalle, joka harkitsee kyseisen rodun hankkimista. Mahdollisuudet tämän genren blogissa ovat lähes rajattomat.

Yleinen nyrkkisääntö on, että blogin aihe tulee rajata mahdollisimman tarkasti, sillä näin lukijat tietävät, mitä postauksiltasi voi odottaa. Sillisalaattiblogit eivät enää nykyään yleensä menesty kovin hyvin, sillä lukijoilla ei ole aikaa palata sellaisten postausten pariin, joista he eivät oikein voi etukäteen tietää, mitä on odotettavissa.

Verkostoidu muiden lemmikkiaiheisten blogien kirjoittajien kanssa

Jotta saisit lukijoita ja jotta blogisi nousisi eläinrakkaiden lukijoiden tietoisuuteen, kannattaa sinun verkostoitua muiden lemmikkiaiheisten blogien kirjoittajien kanssa. Näin voit vaihtaa ajatuksia toisten bloggaajien kanssa ja jakaa omia mielipiteitäsi muiden samasta aiheesta kiinnostuneiden lukijoiden kanssa. Jos blogisi on mielenkiintoinen ja laadukas, kerää se pian aiheesta kiinnostuneita lukijoita, jotka palaavat blogipostaustesi pariin yhä uudelleen ja uudelleen.